Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ana Brnabić donijela odluku: Nema više rođendana i vjenčanja! Ove stvari svi moraju poštovati! – Pretraga

Ana Brnabić donijela odluku: Nema više rođendana i vjenčanja! Ove stvari svi moraju poštovati!

Kao sto i sami znate, epidemioloska situacija u Srbiji je veoma haoticna, te se razmislja o uvodjenju novih mjera restrikcije. Naime, konacnu odluku ce donijeti Vlada Srbije, nakon sto se konsultuju sa Kriznim stabom sto ce se saznati u srijedu u poslijepodnevnim satima. Tu istu informaciju je saopstila i premijerka Srbije Ana Brnabic na pres konferenciji Kriznog staba. Naime, press konferencija od ove sedmice ponovo krece kao i u jeku epidemije koronavirusa.

Radi se o tome da je premijerka za medije istakla kako ce Kriznom stabu predloziti da se ponovo uvede obavezno nosenje maski u cijeloj Srbiji i to ne samo u zatvorenom prostoru, vec i u otvorenom. Naime, to se sve radi u cilju da se sprijeci dalje sirenje koronavirusa. Ona na ovu temu jos uvijek nije razgovarala sa Kriznim stabom Srbije, ali ce u svakom slucaju prije donosenja svake odluke prvo razgovarati sa strukom. Pored toga je navela da ima namjeru predloziti i zabranu okupljanja, sto ce biti u trajanju od najmanje dvije sedmice. Takodjer je istakla kako za sada nisu potrebne proslave, rodjendani, pa ni protesti.

Premijerka smatra da su ove mjere najbolje za sve gradjane, kao i za zdravstveni sistem Srbije koji je pred velikim kolapsom. Sljedece sto je izjavila glasi: “Ne mislim da je dobro da se donose restriktivne mjere iz marta i aprila, zbog toga sto mislim da je veoma vazno da usvojimo navike za dalju borbu protiv kovida.