Za ulazak na sajt kliknite ispod
Koliko dugo ostaviti psa samog kod kuće? – Pretraga

Koliko dugo ostaviti psa samog kod kuće?

Imati ljubimca kod kuće je kao imati dijete, donosi sa sobom velike radosti, ali i veliku odgovornost.

loading...

Iako za razliku od djece, ljubimice možete ostaviti same čak i u najmanjoj dobi, pitanje je pak, koliko dugo?

Odrasli psi nuždu obavljaju na svakih šest sati do osam sati, dok stariji psi iako sporiji, nuždu obavljaju na dva do šest časova.

Predugo zadržavanje urina ne samo da nije ugodno za psa već može dovesti i do nezgoda u kući te infekcije urinarnog trakta.

Ako je pas previše vezan uz vlasnika, potrebno je pozdraviti se s njim prije odlaska iz kuće. U međuvremenu, igrajte se s ljubimcem te stvorite pozitivan osjećaj kod psa prije nego što ga napustite dok ste na poslu ili zbog nekih drugih obaveza.

Naravno, psi su socijalna bića i ako idete negdje veći dio dana, prije odlaska i po dolasku osigurajte psu dugu šetnju. Ne samo da im je potrebna vježba već i socijalna interakcija, koja je i sami prolazak pored drugih pasa na ulici.

Definisati precizno koliko je vremena sigurno ostaviti psa samog je teško, jer gore pomenuti faktori odlučuju. Ipak, ako uzmete u obzir potrebe ljubimaca koje smo naveli, njegovu veličinu, i energetsku potrošnju tokom dana, formiraćete plan kojim će vaše odsustvo biti bezbolno za vašeg ljubimaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *