Za ulazak na sajt kliknite ispod
Za teroristicki napad 11 septembra FBI “slucajno” otkrio ime saudijskog zvanicnika osumnjicenog za tetoristicki napad – Pretraga

Za teroristicki napad 11 septembra FBI “slucajno” otkrio ime saudijskog zvanicnika osumnjicenog za tetoristicki napad

Saudijski duznosnik koji se sumnjici da je pomogao mrezi Al-Kaida u napadu na Svjetski trgovacki centar u New Yorku 11. septembra 2001. godine Americki Federalni istrazni biro (FBI) “slucajno” je otkrio ime.

loading...

U procesu koje su pokrenule porodice zrtava napada 11.septembra u kojem se saudijske vlasti optuzuju za povezanost sa napadima u jednom od dosjea FBI je zaboravio ukloniti ime Mussaeda AHmeda Al-Jarraha tadasnjeg uposlenika saudijske ambasade u Washingtonu pa na taj nacin je uspio otkriti jednu od najvecih tajnu vezanih za napad 2001.godine prenosi Anadolija.

Sudski dokument koji je otvoren za javnost ove sedmice koji je sastavljen od strane visokog duznosnika FBI-ja navedeno je da je Ahmed Jarrah osumnjicen da je pomogao napadacima Al-Kaide koji su 11.septebra izvrsili napad na “njujorske blizance”.

Gdje se trenutno nalazi Jarrah to nije poznato kako se navodi u dokumentu ali pise da je saudijski zvanicnik unajmio dvije osobe iz SAD koji ce pomoci napadacima.

U jutarnjim satima napadaci Al-Kaide su 11.septembra izveli napade na New York i Washington DC sa cetiri oteta putnicka aviona na transkontinentalnim letovima.
U tornjeve Svjetskog trgovinskog centra (WTC) u New Yorku su udarila dva aviona treci u Pentagon dok je cetvrti pao u pensilvaniji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *