Za ulazak na sajt kliknite ispod
Doktor Kon poslao upozorenje: Situacija sa koronom je lošija! Polemiše se o vraćanju nekih mjera zaštite! – Pretraga

Doktor Kon poslao upozorenje: Situacija sa koronom je lošija! Polemiše se o vraćanju nekih mjera zaštite!

Kao sto i sami znate, situacija sa koronavirusom, to jeste brojem zarazenih u cijelom svijetu je veoma alarmantna. Broj zarazenih osoba se znatno pogorsao, a narocito u nasim balkanskim krajevima. Situacija je takodjer zabrinjavajuca u pojedinim dijelovima Srbije, te se povodom toga novinarima odlucio obratiti doktor Predrag Kon. Naime, on je novinarima istakao da se situacija sa koronom pogorsava, te da je posebno prijetece u Beogradu.

loading...

Doktor Kon je izjavio da se testira veliki broj ljudi, te da ima dosta oboljelih po studentskim domovima. Naime, poslednji podatak koji je ovaj doktor imao jeste da je 91 novozarazenih, te je on siguran da se to vec promijenilo. Doktor Kon je takodjer otkrio da trenutno postoji 12 manjih klastera, te da postoji veliki broj ljudi, to jeste oko 57% osoba koje i ne znaju da su zarazene. Jos uvijek se ne vide naznake poboljsanja.

Predrag je naveo su nocni klubovi glavni izvori zaraze, te su to mjesta u kojima se intezivno prenosi zaraza. Krizni stab takodje razmislja o prekidu rada nocnih klubova, kao i smanjivanju radnog vremena drugih lokala, kafica i restorana. On je izrazio svoje misljenje da bi takve odluke trebalo sto prije donijeti, nego cekati da se situacija jos vise pogorsa. Takodjer je apelirao na ljude da budu odgovorni, kako prema sebi tako i prema drugima, te da se drze osnovnih mjera zastite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *