Za ulazak na sajt kliknite ispod
Uklonite krpelja na efikasan način! Potrebna vam je samo jedna namirnica koju već svi imate u kući! – Pretraga

Uklonite krpelja na efikasan način! Potrebna vam je samo jedna namirnica koju već svi imate u kući!

Naime, svako od nas je dugo cekao ljetne dane i lijepo vrijeme nakon svih obilnih padavina. Kao sto i sami znate, kada ljeto pokuca na vrata onda svi idu u prirodu da se opuste. Mnogi nisu svjesni cinjenice da u prirodi mogu vrebati i razne opasnosti. Takodjer je i za ovaj vikend najavljeno lijepo vrijeme, te su mnogi odmah isplanirali da odu negdje u sumu, na livadu, jezero ili ipak rijeku. Naime, od svega toga je najpotrebnije da budete oprezni, jer nas cesto moze napasti neprijatelj kojeg uopste ne vidimo.

loading...

U samom naslovu ste mogli vidjeti da cemo danas pisati o krpeljima, kao i efikasnim nacinima pomocu kojih se mozete rijesiti istih. Za sve one koji nisu znali, krpelji su paraziti koji se uvuku pod kozu, te oni sisaju vasu krv. Naime, njihovi ugrizi mogu stvoriti i vece zdravstvene probleme, te se moze dobiti lajmska bolest. To su neprijatelji koje cesto ne mozemo vidjeti da su se uvukli u kozu. Medjutim i kada ih otkrijete, veoma je tesko da ih se rijesite.

Za vas smo pripremili nekoliko nacina da se rijesite krpelja i to bez da idete doktoru. Naime, za takvo nesto vam je potrebna samo jedna stvar koju vjerovatno svi imate u kuci. Pospite alkohola na mjestu gdje se nalazi krpelj, a nakon toga stavite mokri komad vate. Krpelj ce izaci nakon 20 minuta, a pored toga je dobro krpelja provjeriti i laboratorijski.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *