Za ulazak na sajt kliknite ispod
OGLASIO SE I NESTOROVIĆ ! Pročitajte kada je virus ubjedljivo najopasniji ! Ovo niste znali !! – Pretraga

OGLASIO SE I NESTOROVIĆ ! Pročitajte kada je virus ubjedljivo najopasniji ! Ovo niste znali !!

Pandemija korona virs nikako da stane, a svakodnevno saznajemo neke novosti o virusu, vec od prvog mjeseca znamo kako se prenosi, a to jeste kapljicnim putem i zarazenim povrsinama.

loading...

Naime, doktor Branimir Nestorovic navodi da je ubjedljivo najopasnije ukoliko virus udje na nos. Mnogo je razlike u kolicini uzorka, jer najvise udje na nos jer su respiratori primarno u nosu. Kolicina je vazna zato sada korona nije toliko opasna jer je virus mnogo oslabio, em je kolicina manja. Manje ljudi je bolesno, prehladjeno, jace sunce-rekao nam je Nestorovic. Istrazivanja jos pokazuju da moze doci i do zaraze putem aerostoa, odnosno kapljica koje malo duze ostaju u vazduhu, a neki prolaznik bi mogao da ih udahne. To se najcesce desava u zatvorenom prostoru gdje ima puno ljudi. Iz tog razloga potrebno je obezbjediti sto bolju ventilaciju ili sjediti napolju gdje se smanjuje rizik od zaraze.

Jos jedan jako vazan faktor je vrijeme izlozenosti virusu. Dovoljno je biti u bliskom kontaktu sa zarazenim duze od 15 minuta i to na udaljenosti od dva metra, i na taj nacin bi doslo do zaraze. Daleko smo od bezbjedne zone, virus i dalje postoji, i iz tog razloga cuvjate se i dalje !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *