Konačno se oglasila Njemačka ambasada ! Pročitajte šta će da se desi od 21. septembra ! Ovo je vrlo važno za SVE GRAĐANE !

Svi smo svjesni cinjenice da je upravo Njemacka obecana drzava za sve Balkance. Mnogi ovdje ne vide nikakvu perspektivu i onda se odluce na odlazak. Zadnjih 5 godina jako veliki broj ljudi sa nasih prostora otisao je u Njemacku, a nisu samo gradjevinski radnici u trendu,nego ponajvise i medicinska struka za kojima je sada jako velika potrazanja, i svakim danom sve vise raste.

Uslovi za tu struku su i vise nego dobri, i podaci pokazuju da su i doktori odlucili da napuste svoje pozicije i dobre plate i odu u Njemacke klinike da bi radili. Svi smo upuceni u to da je u zadnjih pola godine korona virus apsolutno sve poremetila, i sve je stalo. Njemacka kancelarka Angela Merkel je rekla, trebace im manje od godinu da se cijela ekonomija popravi radi svega. Juce na Faceebok profilu objavljeno iz ambasade iz Beograda jako lijepe vijesti i to sada za sve Balaknce. Naime, od 21. septembra pocinju ponovo prijave za vize, ali sada su imali saopstenje za sve radnike. Sve nepotpuno aplikacije ce da se dobiju odmah jer je do sada bilo jako puno problema sa nekim administracijama , i papirima koji su nepotpuni !