Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

NAPOKON: Pogledajte na koji način možete razlikovati koronu od sezonske gripe! – Pretraga

NAPOKON: Pogledajte na koji način možete razlikovati koronu od sezonske gripe!

Naime, mnogi od vas su svjesni cinjenice da se koronavirus oteo kontroli, te da je ova pandemija mnogo uticala na ljudske zivote, te je mnogima zivote okrenula naopako. Najgore od svega jeste sto vise niko ne zna sta je normalno, a sta nije kada je ovaj virus u pitanju. Pored toga se konstantno spominju razni simptomi, te svakoga dana imate priliku procitati neki novi simptom koji je vezan za koronavirus. Naime, mnogo je bitno znati razlikovati ove simptome od simptoma obicne gripe, prehlade ili alergije.

Takodjer imamo slucaj da su neki simptomi za sve navedene bolesti, kao i tegobe veoma slicni. S obzirom da je ljeto vec odavno krenulo, sa njim krece i sezona raznih virusa. Naime, veliki broj oboljenja u ovom periodu je dobilo naziv “ljetna infekcija”. Mnogima je veliki problem razlikovati infekciju Covida-19 od ostalih infekcija.

Odgovor na ovo pitanje je pokusao dati direktor Klinike za infektivne bolesti u Beogradu, a rijec je o doktoru Goranu Stevanovicu. Naime, on je istakao da se razlika nalazi u klinickoj slici, te kompletnom uvidu u stanju pacijenta. Pored toga se tu jos nalaze i analize krvne slike, kao i laboratorijske analize.