NEVJEROVATNO: Pogledajte koji simptom se javlja danima prije ostalih! Ovo je jedina šansa da se spasite na vrijeme!

Kao sto i sami znate, ovaj virus se oteo kontroli, i traje vec mjesecima otkako je zahvatio nase podrucje, ali i cijeli svijet. Naime, kada se radi o ovom virusu, glavna tema su moguci simptomi zaraze. Postoje i netacne tvrdnje kada su u pitanju simptomi, ali i sam virus i njegovo djelovanje. Mnogi vjerovatno nisu imali namjeru iznijeti netacne informacije. Situacija je takva da su i mnogi strucnjaci iznenadjeni koronavirusom, jer u pocetku istog nisu znali nista, te je rekacija na epidemiju bila i previse losa.

Naime, sa sigurnoscu svako od nas zna da ovaj virus najvise pogadja respiratorni sistem, te da su najcesci simptomi visoka tjelesna temperatura, suhi kasalj i otezano disanje. Pored toga se javlja i gubitak cula mirisa i okusa. Naime, postoje i one osobe koje su bile zarazene, a imale su malo drugacije simptome od ostalih, a to su stomacne tegobe i dijareja. Mnoge buni jedna cinjenica, a to je da su simptomi ovog virusa isti kao i kod gripe ili prehlade.

Strucnjaci su istakli da su u velikom strahu, jer bi se situacija na jesen mogla jos vise zakomplikovati iz razloga sto ce biti tesko razlikovati simptome korone od simptoma prehlade ili gripe. Jedini spas u svemu tome jeste sto se sada zna da postoji jedan simptom koji se javlja prije svih ostalih. Mnogi doktori tvrde da je glavobolja sada najcesci simptom kod zarazenih koronavirusom, te da se taj simptom zanemarivao.