NOVE INFORMACIJE: Poznati stručnjak istakao da samo jedna stvar može poremetiti sve! Pogledajte kada će se situacija smiriti!

Kao sto i sami znate, mnogi strucnjaci su postali veoma aktivni za vrijeme pandemije koronavirus. Jedan od takvih je i doktor Branislav Tiodorovic koji je novinarima istakao da svi podaci na teritoriji Srbije pokazuju pad oboljelih, te samim tim i epidemija ima blagi pad. Takodjer je na ovo sve dodao da samo jedna svadba, masovnije okupljanje, veliko veselje moze promijeniti i poremetiti sve, te zbog toga situacija moze biti jos gora. Doktor Branislav je istakao da cemo svi morati jos dugo nositi maske i postovati neke mjere zastite, cak i onda kada broj zarazenih dodje na minimum.

Iskustvo je pokazalo da je samo jedna greska dovoljna da stvori novo i veliko zariste. Doktor Tiodorovic je izjavio sljedece: “Trenutna ocjena epidemioloske situacije je vrlo nepovoljna, ali je pod kontrolom. To znaci da na nivou Srbije imamo zaravnjenu krivu, stabilizaciju sa blagim padom. Svima je jasno kako se odvija ova epidemija, te kako se oduzila, a pored toga i zamorila stanovnistvo, kao i zdravstveni sistem. Mi ne mozemo ocekivati da cemo da cemo skoro skinuti maske.”

Takodjer je dodao i sljedece: Svi podaci na cijeloj teritoriji pokazuju da imamo manje oboljelih koji se javljaju na prvi pregled, oni su nam orijentacija kako se krece epidemioloska situacija. Gledajuci taj trend, on ima blagi pad. Ocekujem da cemo u toku sljedece sedmice imati jedno smirivanje, te mozemo reci da ce u narednih 15 dana, pod uslovom da se postuju sve mjere zastite, doci do smirivanja.”