SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA OBJAVILA ZBOG ČEGA LJUDI MASOVNO DOBIJAJU KORONU! Ovo radimo svakoga dana, a nismo toga ni svjesni!

Sara Tajler, portparolka Regionalne kancelarije SZO je komentarisala ponovni rast slucajeva zaraze koronavirusom. To se narocito desava u evropskim zemljama, te je taj rast dosao kao rezultat promjena socijalnog distanciranja. Svim vladama se preporucuje nastavak testiranja, kao i pracenje, lijecenje i izolacija. Najvaznije je nadgledati rast broja novozarazenih osoba, te uvesti strozije mjere ukoliko to bude potrebno.

Naime, svima je vec poznato, sto nas je jos jednom i Tajler podsjetila, a to jeste da uspjeh zavisi od svakog pojedinca koji moze dati svoj doprinost u cijelom drustvu. To se odnosi na nosenje zastitne maske, redovno pranje ruku, postovanje sanitarnih propisa, te socijalna distanca. Mnogi su se opustili nakon ukidanja rigoroznih mjera, te je zbog toga doslo do naglog rasta zaraze. To vise ne smijemo dopustiti, te najvise zavisi od nas kako ce se situacija odvijati.

Takodjer trebamo imati strpljenja za sve ovo sto nam se dogadja i sacekati jos malo sa adekvatnim mjerama. Sta vi mislite o svemu ovome? Da li je jedino ispravno da se poostre mjere zastite?